Terug naar alle producten

Knikarmschermen

Knikarmschermen van ESHETO

Een knikarmscherm wordt in 99% van de gevallen gebruikt als terraszonwering.
Met een knikarmscherm van ESHETO  wordt het terras omgetoverd in een koele verblijfplaats, waar men ongehinderd door de zon kan genieten. Wij hebben verschillende soorten knikarmschermen in ons assortiment.
De meest geleverde knikarmschermen zijn de zogenaamde "cassetteschermen" en semi-cassette schermen. Een cassettescherm wil zeggen dat de rol met zonweringdoek en de knikarmen veilig opgeborgen zitten in de aluminium behuizing, wanneer het scherm dicht is. Handig, want zo krijgt het weer geen invloed op het zonweringdoek en de onderdelen. Zeker in ons land waar het weer ook in de herfst en de winter nog wel eens guur is, is het fijn om met name het zonweringdoek te beschermen.
Bij een semi-cassette knikarmscherm is de cassette aan de voorzijde en bovenzijde gesloten, maar aan de onderzijde geopend, daardoor biedt dit type cassette minder bescherming dan een gehele gesloten cassette. Daartegenover staat dat de gemiddelde prijs van een semi-cassette scherm ook lager ligt dan de prijs van een gesloten cassette scherm.

Twee soorten knikarmschermen
Knikarmschermen van ESHETO kunnen we technisch onderverdelen in twee groepen:

2-buis knikarmschermen

De benaming komt voort uit het aantal holle profielen waaruit het scherm is opgebouwd. De eerste buis is de doekrol, de tweede buis de holle voorlijst. Kenmerk van deze 2-buisschermen is dat de montagepunten zich uiterst links en rechts van het scherm bevinden. Dit maakt dat het scherm dus alleen links en rechts gedragen wordt, Gemiddeld genomen gaan 2-buis schermen tot een breedte van 550 cm en een uitval van 300cm. Voorbeelden van 2-buis schermen in ons assortiment zijn de schermen van Rainbow, Brustor en Cuncircle.

3-buis knikarmschermen

Het 3-buis principe heeft uiteraard ook een doekbuis en een holle voorlijst, met toevoeging van een vierkante, zogenaamde "draagbuis". Dat is dan de derde buis. Deze draagbuis is de drager van alle onderdelen die aan het scherm zitten en wordt in speciale muursteunen gehangen. Dit geeft de vrijheid om de muursteunen te plaatsen op de meest ideale plaatsen op de muur. Gemiddeld genomen kunnen we de 3-buissystemen maken tot een breedte van 750cm en een uitval van 400 cm. Voorbeelden van 3-buis schermen in ons assortiment zijn de Rainbow, Brustor en Cuncircle. Een aantal van deze schermen kunnen we ook koppellen zodat we nog grotere breedtes en diepere uivallen kunnen creëren.Maximale breedte 21 mtr.

U vindt de beschikbare kleuren op de website van onze leverancier: Rainbow

Terrasscherm
Terrasscherm
Terrasscherm
Terrasscherm